Световноизвестният оперен певец Камен Чанев тежко болен от COVID-19, донор на кръвна плазма готов да помогне

Световноизвестният оперен певец Камен Чанев е с коронавирус и е на лечение в интензивната клиника в университетската болница в Стара Загора. Състоянието му е тежко, но стабилно. От болницата не дават подробна информация, предаде БНР.

За спешната нужда от кръвна плазма е съобщила оперната певицата Таня Иванова във Фейсбук. Апелът е за преливане на кръвна плазма от преболедувал с кръвна група В+.

Антоний Андонов от Сливен поясни: "С  Камен сме приятели от деца. Отзовах се на това, което оперната певица Таня Иванова написа в социалните мрежи, обадих се на познат доктор, който вече веднъж е давал плазма и той се съгласи. Днес пътува за София. Технологично и медицински не съм запознат, вероятно ще се прецени дали организмът на Камен ще понесе преливането на плазма. Благодаря на Господ, че има и отзивчиви хора. Остава преценката на лекарите.

Кураж и се молим всичко да е наред.  Каквото трябва сме направили. Камен е силен, зная, че ще се оправи, вярвам!", допълни той.

Камен Чанев е най-успешният български тенор с международна кариера. Той е солист на Националната опера и балет и на Пражката опера, Чехия. Изпълнява основния теноров репертоар на големите оперни сцени в Европа, Азия и САЩ.

Коментари

Задължително поле