Свещеникът, поканил папата, брани гаджето на Мегз в съда

Сред доказателствата по делото е и писмо на дизайнерката до Рончев за любов и още нещо

Свещеникът от Раковски Димитър Димитров, по чиято идея е била отправена поканата до папата да посети България, е написал отзив за гаджето на Мегз. То беше приложено по делото срещу Румен Рончев от защитата му опит да се докаже, че той е човек с добри характеристични данни, а не личност с висока степен на обществена опасност. Мегз, Рончев и братовчед й Антон Лесов са обвинени, че са обявили джипа на дизайнерката за откраднат, а после колата е била открита на части. На този етап само Рончев е в ареста, след като днес направи нов неуспешен опит да излезе на свобода.

Миглена Каканашева отново се появи в съда цялата в бяло и гледаше Рончев с истинска топлота. Сред доказателствата по делото е и нейно писмо до Рончев, в което по думите на адвокатката му се говори за любов и още нещо. „В писмото, освен за много любов и много подкрепа, се говори и за възстановяването на щетите за скъпата кола. Те са дори надвъзстановени на лизинговата фирма, защото за целта е бил продаден един влекач от транспортните фирми на Рончев“, пледира защитничката му Светлана Паскалева.

Самият Рончев обяви, че много съжалява. „Умирам от срам, не ходя на карета (както се нарича правото на разходка в ареста), стоя си само в стаята като затворник“, каза той пред съда.

Нито един от тези аргументи обаче не помогна и състав на Пловдивския окръжен съд го остави в ареста.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право