Свидетели посочили атентатора от Берлин – 23-годишният пакистанец Навед Б.

Факсимиле от Билд

23-годишният пакистанец Навед Б. е шофьорът на камиона, който се заби в коледен базар в Берлин и отне живота на 12 души, а рани други 48, съобщава “Билд”.

Говорителят на берлинската полиция Винфрид Венцел е обявил пред в. “Ди Велт”, че няколко свидетели са помогнали да бъде установен извършителят на атентата в Берлин. Един от тези свидетели поддържал връзка с полицията по телефона през цялото време и ги информирал на къде се отправя атентаторът.

Така извършителят на терористичния акт бил заловен на 2 км. от мястото на атентата.

“С помощта на този свидетел, ние успяхме да заловим заподозрения”, казва говорителят на берлинската полиция.

Навед Б. е пристигнал в Германия преди година, регистриран е в Бавария на 31 декември 2015 г. Той е живеел в лагера, който се намира близо до летището „Темпелхоф” и, който бе щурмуван рано тази сутрин.

Навед е минал през т. нар. “Балкански път” на преселниците, който започва от Турция, преминава през Гърция, Македония, Сърбия, Унгария, Австрия и стига до Германия. Познат е на полицията  дребни престъпления.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. дано да е смачкал само онези, дето риваха колко лоши са гърците и македонците, че спират бедните имигранти да идат на гости на мути меркел…

  2. Докато орките не бъдат върнати в родните си места няма да свърши терора. Колкото по-рано го осъзнаят еврогейовете толкова по-добре за Европа. Орките са липсващото звено между човека и маймуните, те са прекалено примитивни и само от дърво разбират.

Отговорете