Полицейска акция се провежда в махала в Благоевград

Ухан отменя и последните ограничения свързани с коронавируса

Шофьор на самосвал пострада тежко от токов удар

Турция лекува пациенти с Covid-19 с преливане на кръвна плазма от оздравели от вируса

Индия ще разреши износа на определено количество хидроксихлорохин

Славчев: След буриите и катаклизмите ще се види кои са лидерите в „Левски“

Възстановява се работата на Автогара Стара Загора

Илияна Йотова към медиците: Нито един щаб или закон нямат значение без вашата отдаденост Здравеопазването трябва да бъде сред най-важните политики, така както днес лекарите са на „първа линия”

Апаши откраднаха 64 метра електропроводници в Павликенско 19-годишен сви велосипед в Бяла черква

СЗО: В света не достигат 5,9 милиона медицински сестри

Проф. Асен Балтов: Приетитe в „Пирогов“ с COVID-19 преди това са били на домашно лечение с антибиотици

Ген. Мутафчийски се срещна с екипите на първа линия на ВМА, благодари им за усилията срещу COVID-19

Китай пусна пълна хронология на епидемията от коронавирус в провинция Хубей

Италия отпуска 400 млрд. евро за засегнатите от COVID-19

Доц. Мангъров: Да се затвори цялото общество е новост, която не е издържана от епидемиологична гледна точка

Свищов получи 38 000 лв. за ремонт на три църкви и две джамии

Снимки: Община Свищов

Община Свищов получи 38 000 лева от дирекция „Вероизповедания” за ремонт на три църкви и две джамии. Средствата ще им послужат за извършване на основна и допълнителна реконструкция, от която се нуждаят. 8000 лева са отпуснати за храма „Свети Архангел Михаил” в село Хаджидимитрово, 5000 лева за църквата „Свети Пророк Илия” в Българско Сливово и 5000 лева за църквата „Свети Димитър” в Горна Студена.

По 10 000 лева отпуска Дирекцията за ремонтиране на джамията в Свищов и тази в село Вардим.
Кметът на Горна Студена Лорета Костадинова съобщи, че след първата преведена финансова помощ от дирекция „Вероизповедания” през миналата година е направен ремонт на покрива на църквата в селото. Сега предстои боядисване и освежаване, а местните миряни имат желание, ако средствата стигнат да бъде изградена и малка чешма в двора на християнския обект.

В Хаджидимитрово средствата ще бъдат използвани за цялостно укрепване на местната църква, а в Българско Сливово планират да извършат ремонтни дейности, които досега не са могли да си позволят в храма.

Припомняме, че по инициатива на общинското ръководство, през първата половина на 2016 година църковните настоятелства на няколко църкви в община Свищов, съвместно с кметовете по места, написаха писма до дирекция „Вероизповедания” в Министерски съвет и до Великотърновската епархия. Те отправиха молба да им бъдат отпуснати средства за належащи ремонти. Към писмата бяха приложени съответните количествено-стойностни сметки за необходимите ремонти. Пет от църквите почти веднага получиха одобрение. С целева държавна субсидия тогава се сдобиха храмовете в селата Александрово, Горна Студена, Драгомирово, Козловец и Червена. По-късно, през юли 2016 г. средства бяха отпуснати и за храмовете в Алеково и Царевец.

Новата финансова помощ от дирекция „Вероизповедания” е насочена към храмовете в Горна Студена, Хаджидимитрово и Българско Сливово, както и към джамиите в Свищов и Вардим.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.