Северин отричал за гаври с Виктория

Магистратите разрешиха обвиняемият да бъде върнат у нас

Твърдял, че не искал да я убива

Съдът в немския град Целе разреши екстрадицията на Северин Красимиров, задържан за убийството на Виктория Маринова от Русе. 21-годишният българин е обвиняем за убийството и изнасилването на административната директорка на русенската телевизия ТВН. Трупът й бе открит в събота на крайбрежната алея на Дунав. Ден след престъплението Северин избягал от България и се опитал да се скрие при майка си в Германия, където бе задържан.

По време на изслушването пред съда, Северин признал, че се спречкал с жертвата, която не познавал. Под влияние на алкохол и наркотици я ударил с юмрук в лицето и я повалил, става ясно от показанията му, разпространени от германските власти. Обяснил, че не е искал да я убива и отрича да я е изнасилил и ограбил. Българинът е дал съгласие да бъде върнат по-бързо у нас. До екстрадицията му, която ще се изпълни до 10 дни, той ще е в ареста. Ден преди решението на съда, майката на Северин Надежда, разказа, че синът й е признал пред нея за убийството. “Каза ми: “Майко, убих човек. Дойдох да ви видя, че ще се предавам.”

“Всички условия за екстрадиране са изпълнени. Германските власти са получили потвърждение от България, че условията в затворите у вас отговарят на европейските стандарти”, каза говорителят на прокуратурата в Целе Бернд Колкмайер. Връщането на Северин може да стане още този уикенд, когато има полет от Хамбург до София.

Междувременно в Русе Виктория Маринова бе погребана. Да си вземат с нея последно сбогом, пред катедралния храм “Света Троица” се събраха стотици близки, приятели и жители на града. Сред тях бе и кметът на Русе Пламен Стоилов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право