Седем доброволци шият маски за най-нуждаещите се в Павликени

Седем доброволци шият защитни маски за лице, който ще бъдат раздадени на най-нуждаещите се жители на община Павликени. Те ще стигнат за около 30% от жителите извън общинския център. Първоначалното количество маски ще бъде раздадено чрез кметовете по населени места.

„Причината да се обърнем първо чрез тях към жителите е, че в малките населени места хората трудно могат да намерят маски“, обясни инициаторът на идеята кметът на общината инж. Емануил Манолов. 250 броя маски ще бъдат раздадени и на потребителите на Домашния социален патронаж.

Платовете и ластиците за маските са осигурени и дарени от Ваня Антонова, която е бивш председател на Общинския съвет и управител на фирма „Елит“. Нейните служители безвъзмездно са разкрояването на парчетата плат, а доброволците ще помогнат с ушиването на трите слоя в една маска.

Със своите умения в шивачеството се включиха Христо Алексиев, Йорданка Шопова, Грета Балчева, Камелия Николаева, Красимира Василева, Пенка Неделчева и четирима работници в ТПК „Дружба“ с председател Христо Ботев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България