Седем жертви на силните снеговалежи в Япония

В различни райони на Япония поради силните снеговалежи се е стигнало до различни инциденти, при които са загинали седем души. С наранявания са около 70 души, допълва телевизия Ен Ейч Кей.

Най-много жертви има в префектура Фукуи, намираща се на крайбрежието на Японско море, където обилния снеговалеж доведе до навявания и преспи с височина два метра. Има загинали и в префектурата Нигата, както и град Йокохама, намиращ се южно от столицата Токио.

До голяма част от жертвите се е стигнало, когато хора се опитвали да почистят покривите на къщите си от обилния сняг, подхлъзвали се и падали фатално. Има и отровили се от отработени газове в автомобили, попаднали в капана на снежната вихрушка.

Силните снеговалежи не спират в Япония вече втора седмица. За това време по крайбрежието на Японско море паднаха валежи, равняващи се на средномесечната норма. Поради това в отделни дни бяха прекъсвани полетите на самолети, спираше движението на влакове по редица линии в централната част на страната, училища оставаха затворени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия