Синдиците на КТБ поискаха обезпечения за 240 млн. лв.

Ще съберат по-голяма сума за кредиторите

Синдиците на КТБ поискаха да бъдат подновени обезпечения за 240 млн. лв. по отпуснати от фалиралата банка заеми. Преди дни изминаха 6 месеца от обнародването на последните промени в Закона за банковата несъстоятелност - срок, в който парламентът даде възможност на синдиците да подновят освободени и изтекли през периода на специалния надзор обезпечения по отпуснати от КТБ заеми, независимо от това дали обезпеченията са собственост на учредилите ги фирми или са прехвърлени на други дружества.

Внесени са 182 заявления за подновяване на обезпечения в Централния регистър на особените залози, обявиха синдиците. От тях вписаните подновявания са 94 броя, има 3 отказа, а по останалите се очаква произнасяне.

Предприети са действия по подновяване на 33 ипотеки по кредити от КТБ, в т.ч. и на 6 морски ипотеки на стойност 25 млн. лв. Заявени са вписвания на 9 особени залози върху търговски предприятия на длъжници на КТБ и 2 искания за подновяване на залог върху акции. Тези действия ще увеличат сумата, която синдиците ще съберат от длъжниците на КТБ, и ще бъде разпределена между кредиторите на банката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес