На 30 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 30.01.2020

Първи случай на коронавирус във Финландия

Пожар в сградата, в която живее българският консул в Лос Анджелис (СНИМКИ И ВИДЕО)

Рекордно недоволство от демокрацията по света

Голям пожар в Бургас: Горяха трафопост и депо за скрап

НСО: Наш служител не е участвал в спор между шофьори в столицата Автомобилът, управляван от участник в инцидента, е предоставен с договор за временно ползване на НС

Изобилие от кино на Берлинале за 70-и път Филмовият фестивал празнува юбилей

Катастрофа със загинал велосипедист затвори Хаинбоаз Леките автомобили се пренасочват през Шипка, а товарните изчакват

Лъжат с мазило за болки в ставите Купуват снимки за 15 долара от интернет и мамят, че български доктор препоръчва лекарството

Таксиметров шофьор изгони от колата си пътник, пристигащ от Ухан (ВИДЕО)

Германско селце става център на ЕС

Емил Караниколов: Протестът срещу Наредба Н-18 се политизира

Курсът лев-евро гарантиран от парламента Само с ратификация на НС ще може да се променя стойността на валутата

Докога пенсионер с ТЕЛК може да ползва данъчно облекчение

Синдиците на КТБ поискаха обезпечения за 240 млн. лв. Ще съберат по-голяма сума за кредиторите

Синдиците на КТБ поискаха да бъдат подновени обезпечения за 240 млн. лв. по отпуснати от фалиралата банка заеми. Преди дни изминаха 6 месеца от обнародването на последните промени в Закона за банковата несъстоятелност – срок, в който парламентът даде възможност на синдиците да подновят освободени и изтекли през периода на специалния надзор обезпечения по отпуснати от КТБ заеми, независимо от това дали обезпеченията са собственост на учредилите ги фирми или са прехвърлени на други дружества.

Внесени са 182 заявления за подновяване на обезпечения в Централния регистър на особените залози, обявиха синдиците. От тях вписаните подновявания са 94 броя, има 3 отказа, а по останалите се очаква произнасяне.

Предприети са действия по подновяване на 33 ипотеки по кредити от КТБ, в т.ч. и на 6 морски ипотеки на стойност 25 млн. лв. Заявени са вписвания на 9 особени залози върху търговски предприятия на длъжници на КТБ и 2 искания за подновяване на залог върху акции. Тези действия ще увеличат сумата, която синдиците ще съберат от длъжниците на КТБ, и ще бъде разпределена между кредиторите на банката.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Синдиците трябва малко по-бързо да действат, че парите за събиране са много, но и Василев вече трябваше да е затворен..

  2. Трудна работа е събирането, още повече че над 2 милиарда са потънали в кухи фирми на Василев и никога няма да се намерят.

  3. Всеки лев, който синдиците успеят да върнат е добре дошъл. Но аз искам да видя и главния виновник Цветан Василев зад решетките.

  4. Това се проточи твърде дълго. Дано скоро съберат парите и приберат Василев в затвора.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.