Сираков получава акциите безвъзмездно

БУЛФОТО
От началото на седмицата Наско Сираков неизменно е на стадион "Георги Аспарухов", за да се запознае детайлно със състоянието на клуба.

Георги Попов, настоящият собственик на "Левски", призна, че до дни Наско Сираков ще бъде новият мажоритарен акционер в клуба. Легендата на "сините" ще получи 86.6% от ценните книжа безвъзмезно, а джиросването ще се случи най-късно в четвъртък.

"Направихме го, за да избегнем сигурния фалит на клуба, който щеше да се случи. Хората щяха да смятат, че ние сме тези, които го желаят. Напротив - ние сме единствените, дали наши пари след платени данъци, и не бихме желали това да се случи - обяви Попов пред БТВ. - С това искаме да избегнем и социално напрежение. Даваме акциите безвъзмездно. Господин Сираков какво да ни плати? 25 милиона? Няма как. Безвъзмездно ги даваме, за да върви клубът напред."

 "Единственото, което може да се случи е, ако господин Борисов промени решението си, тъй като в момента те са джиросани на него. Ако той вземе някакво друго решение в рамките на срока, който е обявен в писмото, разбира се, те ще му бъдат върнати, за да се разпореди той с тях. Така че джирото ще бъде положено, след като изтече срокът на неговия мълчалив отказ, или той реши да се разпореди с тях".

Коментари

Задължително поле