Складовете носят най-висока доходност

В краткосрочен план се прогнозира лек ръст на нивата на възвръщаемост в отделни сегменти от пазара на бизнес имоти.

Осигуряват 9,25% възвращаемост

Банките отпускат кредити

Пазарът на инвестиционни имоти в България през 2021 г. ще продължи бъде доминиран от местни инвеститори, посочват от консултантска компания на пазара на имоти. Най-висока доходност осигуряват вложенията в индустриални площи, включително складовете - 9,25%. След това са офисите с 8,28% и търговските площи със 7,75%. В краткосрочен план се прогнозира лек ръст на нивата на възвръщаемост в отделни сегменти от пазара на бизнес имоти, смятат консултантите.

Банките ще продължат да финансират проекти с по-консервативни условия и по-голям дял самоучастие от страна на инвеститора спрямо ситуацията преди пандемията. Силният интерес към логистичните имоти ще продължи, като се очаква по-често използване на стратегии за продажба и обратно наемане на имота. По този начин компаниите продължават да ползват имота, но наред с това си осигуряват и оборотни средства за дейността.

Офис пазарът постепенно ще се върне към нормалното. Но очаквания ръст на хибридния модел на работа с редуване на присъствие в офиса с работа от вкъщи, ще насочи инвеститорите към по-висококачествени активи на комуникативни локации.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти