Скулптор ограбил банка, за да връща пари (обзор)

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов

Задържаният е син на твореца Георги Чапкънов, имал финансови затруднения

Разкриха нападател за няколко часа

Повече полицаи около финансовите институции

Длъжник решил да изкара бързи пари и да върне заем, като ограби банка. Късметът обаче му изиграл лоша шега и той бил арестуван. Часове след нападението на банковия клон на столичния бул. “Цар Борис III” полицаи влезли в следите на нападателя и той бил окован с белезници. Нападателят е син на известния скулптор Георги Чапкънов. “Не желая да коментирам”, каза творецът. Коста Чапкънов също е скулптор, но напоследък нямал работа и имал финансови затруднения.

Както “Труд” писа мъжът нахлу в офиса малко преди 10,30 ч в сряда. В клона нямало специално касово помещение и парите били оставени на работен плот. Нападателят грабнал 12 000 лева и изчезнал. По време на обира обаче му се скъсал чорапогащникът, който нахлузил на главата си и камери заснели лицето му. “Към този момент има безспорни доказателства, свързани с извършителя на грабежа”, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Районната прокурорка Невена Зартова благодари на криминалистите за професионалната им работа.

Все още се издирва грабителят, който атакува банка на столичния бул. “Мадрид” в понеделник. Според полицаи той има зад гърба си още два удара в банкови клони.

Днес се проведе и среща между ръководството на МВР и представители на службите за сигурност в банките. “Идеята е, че всички трябва да действаме заедно, за да можем да сведем до минимум опитите за такива престъпни посегателства и да обезкуражим хората с престъпни намерения”, каза Ивайло Иванов. По разпореждане на вътрешния министър Младен Маринов ще бъде засилено полицейското присъствие в големите градове, където има банкови офиси и фирми, които оперират с по-големи финансови средства.

Коментари

Задължително поле