След 20 акта и 15 фиша, пиян опитал да подкупи катаджии

Снимка: Архив

Пияният, който опита да даде подкуп от 100 лв. на катаджии на територията на община Попово, се оказа пътен рецидивист с 20 акта и 15 фиша. Това стана известно, след като срещу 33-годишния Ерхан Р. е внесен обвинителен акт от Окръжна прокуратура в Търговище за опита за подкуп и шофиране с 1,25 промила алкохол.

От пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна припомнят, че водачът е спрян за проверка на 6 август между селата Зараево и Садина и е установено, че кара в нетрезво състояние.

Тогава системата показала, че му била отнета и книжката. За да избегне още санкции, той оставил в полицейската кола 50 лв. и заявил, че работата била оправена. Проверяващият го предупредил да си вземе банкнотата, защото ще го арестуват, което на нарушителя вероятно му прозвучало достатъчно ясно и той оставил още 50 лв. Това вече минало границите и полицаите го арестували.

От Апелативна прокуратура уточняват, че нарушителят имал преди това глоба от 2000 лева и е бил лишаван от право да управлява МПС за срок от 2 години за всеки отказ от негова страна да бъде тестван за алкохол, както и за непредставяне на документ за правоспособност за управление на МПС.

Отнемането на книжката сега още не било влязло в сила, уточниха още магистратите и затова не е подведен под отговорност и за това провинение.

Коментари

Задължително поле