Ученик от Езиковата гимназия в Стара Загора с коронавирус, карантинират класа му

Снимка: БТВ

Децата от две групи в детската градина "Знаме на мира" в Стара Загора са карантинирани, една детска градина е затворена в село Оризово, има случай и на заболял ученик от Езиковата гимназия в града, там тепърва класът ще бъде карантиниран, предаде БТВ.

В 17-та детска градина "Знаме на мира", се възпитават 160 деца. Две учителки, медицинско лице и дете са заболелите. Първият случай е от 10 септември, останалите са проявили симптоми няколко дни след това.

Д-р Таня Перчемлиева, директор на Дирекция "Надзор на заразните болести", обясни, че е изследван целият персонал, който е от 40 човека. "Случаите са леки, заразените са карантинира в къщи, а в детската градина е направена двукратна дезинфекция".

В село Оризово с коронавирус е директорката на детската градина, но тя е затворен по разпореждане на кмета на селото. "Персоналът на детската градина е изследван и няма заразени", посочи още д-р Перчемлиева.

Всички учебни заведения са инструктирани от двете министерства - на здравеопазването и на образованието. "Ръководителите на учебните заведения трябва да имат контакт с родителите, имаме вече създадена технология за действие", посочи Ваня Сотирова, зам.-кмет по образованието в Стара Загора.

Коментари

Задължително поле