Сметките за парно високи заради студа

“Топлофикация София” ще публикува всеки месец данни за средната температура на въздуха и произведената топлинна енергия.

“Топлофикация София” произвела с 40% повече енергия 

Сметките за парно за ноември на столичани са високи заради по-ниските температури и по-голямото производство на топлинна енергия, показват данни на “Топлофикация София”.

Както “Труд” пръв писа софиянци получиха двойни сметки за ноември спрямо същия месец на миналата година. Заради публикациите ни КЕВР започна проверка и нареди на дружеството да публикува всеки месец данни за средната температура на въздуха и произведената топлинна енергия.

Според тях през ноември 2020 г. “Топлофикация София” е произвела над 457 000 мегаватчаса топлинна енергия при 324 000 през същия месец на 2019 година. Или увеличението е с цели 40 процента. Оказва се още, че този ноември е доста по-студен от миналия. Средната температура на въздуха през ноември 2019 г. е била 9,6 градуса, а през този - 5,3 градуса.

От Асоциация на топлофикационните дружества в България също обещаха да предоставят повече информация на крайните потребители, но председателят ѝ Кремен Георгиев уточни, че ще се давали данните, които са разбираеми за широката общественост.

Коментари

Задължително поле