Смърт на абитуриентка и любимия ѝ в БМВ (обзор)

Само багажникът на колата останал да стърчи след удара в ТИР-а.

Катастрофа в спрял ТИР на изхода на Русе

Миляй карала автомобила на приятеля си Джейхан, двамата празнували рождения му ден

Тръстеник потъна в скръб

Абитуриентка на 18 години и 22-годишният ѝ приятел загинаха при тежка катастрофа на изхода на Русе в посока Бяла. Сблъсъкът станал към 4,30 ч, когато автомобилът ми се забил с висока скорост в каросерията на ТИР, спрял на уширение до бензиностанция.

Миляй, която завършвала Гимназията по туризъм в Русе и приятелят ѝ Джейхан, са от село Тръстеник. В събота младежът имал рожден ден и вечерта двамата отишли с неговото БМВ да празнуват в града. В малките часове на нощта тръгнали да се прибират и зад волана седнала Миляй, като днес не стана известно дали тя е имала книжка.

“Колата профуча край мен. Аз също карах, но все едно че бях спрял... Толкова силно караха. Когато стигнах бензиностанцията, видях, че са се натикали буквално под някакъв ТИР. От колата беше останал само багажникът. Бях първи на местопроизшествието. Преди мен тираджията бе слязъл от кабината и вече бе позвънил на 112. Останах да изчакам полицаите”, разказа очевидецът на произшествието Пламен Рачев от с. Пиргово, цитиран от сайта “Брягнюз”.

Молдовският ТИР бил спрян в уширение, успоредно на бензиностанцията и не е ясна причината, заради която БМВ-то се отклонило вдясно и се забило под каросерията.

Шофьорът на молдовския ТИР бил спрял за почивка и спял в кабината по време на удара. Камионът не е бил в района на бензиностанцията, а на пътя до нея, но участъкът не е определен за ТИР-паркинг и вероятно водачът не е имал право да нощува там. За БМВ-то обаче е имало две платна за преминаване, но по незнайна причина то се отклонило вдясно и последвал фаталният удар. Предполага се, че Миляй не е пила и затова Джейхан ѝ дал да кара по обратния път към с. Тръстеник. Ще се проверява и версията за техническа неизправност, възникнала по време на движение.

“Децата са от добри и работливи семейства. Момичето досега беше ученичка, а момчето работи в мебелна фирма. Всички в селото ги познават и са потресени от загубата”, разказа А. А. от Тръстеник.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България