Живко Мартинов 4 часа на разпит по „Суджукгейт“

МВР: Петролът ще поевтинява

Вигенин в Букурещ: България подкрепя приоритетите на Румънското председателство

Гърция пак е с най-големия дълг в ЕС България е в Топ 3 на най-малко задлъжнелите

Ера с българския Фъргюсън

Звездите на небето вече си имат треньор

Приключи проверката в ЕНЕРГО-ПРО, не са открити нарушения

Ръст на ражданията в УМБАЛ Бургас, момчетата пак са повече В "Дева Мария" 23 на сто от родилките са от други области

Денс клуб UN BESO в Търново чества 8 години Над 400 гости присъстваха на пищното тържество

Възстановиха движението по централния пловдивски бул. „Цар Борис III Обединител“ На него бе монтирана кулата за откриването на Европейска столица на културата

„Свободна Европа“ пусна сайта на възстановената си българска редакция На страницата не са публикувани никакви данни за контакт, имена на екип или поне на ръководител

Влак блъсна и уби жена в Пловдивско

4-годишно дело приключи със споразумение Наркопласьор беглец влиза в затвора

Токов удар от самобръсначка уби мъж в банята

МОН: Пропуснатият по време на грипна ваканция материал ще бъде преструктуриран

Снегорин закъса в преспите край Сухиндол

Снимка: Община Велико Търново

Снегорин е поднесъл , докато разривал заснежения път в Община Супиндол и закъсал във вторник сутринта. Наложило се верижна машина да го изтегли.

В условията на непрекъснат снеговалеж обстановката във Велико Търново бе нормална, а улиците и междуселищните пътища на територията на града и в общината са проходими при зимни условия. Няма населени места, в които да е констатирано прекъсване на електроенергията и водоподаването, без затруднения се извършва и доставката на хранителни стоки.

По разпореждане на кмета на община Велико Търново Даниел Панов работна група извършва постоянен контрол и наблюдение върху състоянието на пътната мрежа. Промяната на метеорологичните условия се следи в реално време. Улиците на територията на Велико Търново се обработват още от започването на снеговалежа, а в рамките на града работят около 10 снегорина. Предвид очакваното понижение на температурите в следобедните часове, предстои разпръскване на инертни материали против заледяване.

Близо 70 служители на общинското предприятие „Зелени системи” работят с приоритет по почистването на тротоари, обществени пространства и зоните около автобусните спирки, входовете на детски градини, ясли и социални заведения. Същите ще бъдат ръчно опесъчени при понижение на температурите. Няма подадени сигнали и за счупени дървета клони.

Уличната мрежа на територията на град Велико Търново е с обща дължина от 114,64 линейни километра.

Отговорната за зимната й поддръжка фирма е осигурила на склад над 1000 тона инертни материали – пясъчно-солна смес, промишлена сол и химически материал против заледяване. На разположение са 10 снегорина, 8 машини за разпръскване на инертни материали, две фадроми, три камиона за извозване на снежни маси. В резерв могат да бъдат пуснати още две комбинирани машини с гребла. За почистването на 146 километра шосета от общинската пътна мрежа също са осигурени достатъчни количества инертни материали и необходимите машини.

Съгласно Наредбата за опазване на околната среда жителите на Велико Търново, собствениците и наематели на жилищни, търговски, стопански помещения и гаражи са длъжни да разчистват от сняг и лед прилежащите към сградите тротоари, дворни места и пространства.

Заради лошото време във Велико Търново на 13 декември сутринта са станали две леки катастрофи. Лек автомобил „Опел” се е завъртял и забил в канавката край пътя в района на великотърновското село Шереметя. Друг лек автомобил пък не бил овладян от водача и се ударил в тръбопроводите на газстанция в западната промишлена зона на старата столица. Щети и пострадали и при двете произшествия няма.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Няма такова нещо като „снегорин“. Може би неграмотният журналист, който бърка българския книжовен език със софийския диалект, има предвид „снегорина“.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.