Китайският коронавирус стигна до Малайзия и Австралия

Десетки жертви, стотици ранени и срутени сгради след силно земетресение в Турция (ВИДЕО) МВнР: По последни данни няма пострадали българи

Ето какво ще бъде времето днес

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 25 януари 2020

На 25 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 25.01.2020

Пълният отказ от алкохол повишава риска от дeменция Умерената консумация пък го намалява

Най-малко четирима загинали при земетресението в Турция

Еколози: Пожарът в Дуранкулашкото езеро е унищожил местообитанието на редки птици

Акт за административно нарушение на издателите на осъвременения вариант на „Под игото“

Вижте кой е в първата десетка на „зелените“ милиардери Агенция Bloomberg обяви най-успешните бизнесмени в зелената икономика

Борис Джонсън подписа споразумението с ЕС за Брекзит Премиерът заяви, че с това се отваря нова глава в историята на страната

Земетресение от 6,8 по Рихтер удари Турция (ВИДЕО)

Училища затварят в половин България

Боливия прекратява дипломатическите отношения с Куба

Снегорин закъса в преспите край Сухиндол

Снегорин е поднесъл , докато разривал заснежения път в Община Супиндол и закъсал във вторник сутринта. Наложило се верижна машина да го изтегли.

В условията на непрекъснат снеговалеж обстановката във Велико Търново бе нормална, а улиците и междуселищните пътища на територията на града и в общината са проходими при зимни условия. Няма населени места, в които да е констатирано прекъсване на електроенергията и водоподаването, без затруднения се извършва и доставката на хранителни стоки.

По разпореждане на кмета на община Велико Търново Даниел Панов работна група извършва постоянен контрол и наблюдение върху състоянието на пътната мрежа. Промяната на метеорологичните условия се следи в реално време. Улиците на територията на Велико Търново се обработват още от започването на снеговалежа, а в рамките на града работят около 10 снегорина. Предвид очакваното понижение на температурите в следобедните часове, предстои разпръскване на инертни материали против заледяване.

Близо 70 служители на общинското предприятие „Зелени системи” работят с приоритет по почистването на тротоари, обществени пространства и зоните около автобусните спирки, входовете на детски градини, ясли и социални заведения. Същите ще бъдат ръчно опесъчени при понижение на температурите. Няма подадени сигнали и за счупени дървета клони.

Уличната мрежа на територията на град Велико Търново е с обща дължина от 114,64 линейни километра.

Отговорната за зимната й поддръжка фирма е осигурила на склад над 1000 тона инертни материали – пясъчно-солна смес, промишлена сол и химически материал против заледяване. На разположение са 10 снегорина, 8 машини за разпръскване на инертни материали, две фадроми, три камиона за извозване на снежни маси. В резерв могат да бъдат пуснати още две комбинирани машини с гребла. За почистването на 146 километра шосета от общинската пътна мрежа също са осигурени достатъчни количества инертни материали и необходимите машини.

Съгласно Наредбата за опазване на околната среда жителите на Велико Търново, собствениците и наематели на жилищни, търговски, стопански помещения и гаражи са длъжни да разчистват от сняг и лед прилежащите към сградите тротоари, дворни места и пространства.

Заради лошото време във Велико Търново на 13 декември сутринта са станали две леки катастрофи. Лек автомобил „Опел” се е завъртял и забил в канавката край пътя в района на великотърновското село Шереметя. Друг лек автомобил пък не бил овладян от водача и се ударил в тръбопроводите на газстанция в западната промишлена зона на старата столица. Щети и пострадали и при двете произшествия няма.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Няма такова нещо като „снегорин“. Може би неграмотният журналист, който бърка българския книжовен език със софийския диалект, има предвид „снегорина“.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.