Снимка на яйце детронира Кайли Дженър в инстаграм

Публикацията, направена с цел да подобри световния рекорд, събра над 47 милиона харесвания за две седмици

Най-младата милиардерка се закани да си върне първото място

“Инстаграм, инстаграм – първо снимам, после ям” е популярна реплика сред любителите на социалните мрежи. Много от тях казват, че ако нещо го няма в инстаграм или фейсбук, все едно не се е случило. А снимките на чинии, пълни със засукани гурме ястия са сред задължителните за един уважаващ себе си инфлуенсър.

Социалната мрежа за фотоси се превърна в най-популярната, особено сред младите хора и знаменитостите. Доскоро във фейсбук, но вече почти само в инстаграм, те съобщават новини за своите важни събития, връзки и приятелства. В инстаграм се раждат скандали и се изказват мнения по всякакви въпроси. Доскоро рекорда за най-харесвана снимка държеше Бионсе с 10,9 милиона лайка, които тогава ни изглеждаха недостижими. Но нищо не е такова, каквото беше.

През тази седмица една снимка скоростно подобри световния рекорд за най-харесвана в социалните мрежи. Изненадващо тя не е на някоя холивудска знаменитост, а на яйце. Обикновено яйце от кокошка на бял фон, заснето без абсолютно никакви ефекти или комплексни художествени концепции. Снимката е публикувана на 4-ти януари тази година. Въпреки че е само на 2 седмици, тя вече събра повече от 47 милиона лайка.

Тя е публикувана от профил с името world_record_egg, като това засега е първият и единствен пост на профила. Под нея създателят на “Egg_world_record” пише и идеята си “Нека заедно поставим световен рекорд за най-харесван пост в инстаграм. Нека победим снимката на Кайли Дженър, която събра 18 милиона лайка”.

Очевидно започнал като шега, анонимният профил вече си има имейл за спонсори и над 6 млн. последователи. Предишният фаворит на потребителите, а именно снимката на Кайли Дженър и нейната дъщеря Сторми.

21-годишната американска риалити звезда от клана Кардашиян, която е и най-младата милиардерка в света, отвърна на удара, недоволна от детронацията. Тя публикува видео в профила си как чупи едно яйце на улицата.

Видеото вече е гледано над 30 милиона пъти. Всъщност то е правено преди време от звездата, която го препубликува отново сега. Войната на за влияние на Кайли Дженър с яйцето отключи вълна от забавни коментари и мемета в мрежата. Феновете очакват скоро Дженър да се появи с друга сладка снимка на дъщеря си и да предизвика яйцето за първото място, както тя се закани.

Набирането на популярност чрез шега, е често срещана тактика в днешно време. През 2017 г. в туитър профила с името “Половин глава лук” събра 635 000 последователи, опитвайки се да надмине президента на САЩ Доналд Тръмп.

У нас във фейсбук има страница, наречена “Нека тази обелка от картоф има повече почитатели от всяка чалга звезда”. За добро или лошо, инициативата беше подкрепена от само 69 000 души.

 

Бременната Бионсе държи рекорда цяла година

Кристиано Роналдо с три публикации в челната 10-ка

Любовното обяснение на Джъстин Бийбър събра 13,5 мнл. харесвания

Не е изненада, че третата най-харесвана снимка в инстаграм също е на Кайли Дженър и нейната дъщеричка Сторми. Риалити звездата я публикува месец след първата снимка на момиченцето, която държи сребърния медал в класацията. На нея Кайли е в цял ръст и изглежда повече от перфектно дни след раждането.

Снимката, с която Джъстин Бийбър се обясни в любов на тогава бъдещата си съпруга Хейли Болдуин бързо обиколи социалните мрежи и събра над 67 000 коментара и 13.5 милиона харесвания, които я наредиха на 4-то място сред най-харесваните снимки в инстаграм.

Петото място сред най-харесваните снимки с 12,2 млн. харесвания е за футболната звезда Кристиано Роналдо, с поста, в който през юли 2018 г. обяви, че е подписал с италианския клуб “Ювентус”.

Отново негова снимка следва в класацията. 11,4 милиона души харесаха публикацията, в която той обяви раждането на дъщеря си.

Снимката, с която Бионсе пък съобщи за бременността си в началото на 2017 г. се превърна в истинска сензация и беше най-харесваната публикация за цялата година с 11.2 лайка.

Осмото място в инстаграм за всички времена също е снимка на Кристиано Ронално заедно с Джорджина Родригес и сина му.

След нея се нарежда емоционалният пост на тийнзвездата Селена Гомез, на която бе трансплантиран бъбрек, а донор стана най-добрата й приятелка. Двете се снимаха ръка за ръка в болничните легла и умилиха 10,8 млн. души.

Снимките на новородени са истински хит в социалната мрежа за снимки. Особено тази на Дуейн Джонсън- Скалата с дъщеричката му Тиана, която събра 10,4 лайка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл