Сняг и заледявания затрудняват движението по пътищата в страната

Движението по голяма част от пътищата в страната продължава да е затруднено, след като вчера цял ден валя сняг, с тази сутрин температурите под 0 градуса по Целзий.

Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони частично заледени, обработени и проходими при зимни условия, съобщават от АПИ.

Сняг вали в областите Бургас, Варна, Габрово, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Смолян, София, Стара Загора и Хасково, както и в района на проход „Предел“, Юндола, Попови ливади, Сатовча и Добринище /обл. Благоевград/; Враца и Леденика /обл. Враца/; Ловеч, Троян, Ябланица, Априлци, Шипково, „Троянски“ проход /обл. Ловеч/; Берковица /обл. Монтана/.

Временно е ограничено движението в двете посоки по път III-2904 Дуранкулак – Кардам за всички МПС, поради снегонавявания.

"Към момента всички автомагистрали и първокласни пътища са отворени за движение. Причина за притеснение няма", каза по БНР Денислав Пейчев - дежурен в ситуационния център на Агенция "Пътна инфраструктура". От агенцията не очакват сериозни проблеми през деня:

"Всички машини по снегопочистване работят. Републиканските пътища са обработени. По тях може да се пътува внимателно, при зимни условия", каза Пейчев и добави, че към момента няма места, за които се препоръчва да се избягват.

Между 10 и 15 см сняг натрупа по проходите в Смолянска област. Според данни на Областното пътно управление, пътищата на републиканската мрежа са почистени и обработени с пясък и сол.

В Шуменско, пет села са без ток, няма затворени пътища в областта и в област Русе, няма проблем с движението по Дунав мост след вчерашните затруднения заради снеговалежа.

В Добрич и района се очаква силен североизточен вятър, в откритите полета ще доведе до натрупване на преспи. Минути преди 7 ч. е подаден сигнал за закъсал микробус до село Сенокос, тръгнал да превозва пациент за хемодиализа.

Все още няма ток в някои села в Монтанско, работи се по отстраняване на проблема.

В област Враца е обявен предупредителен код за очаквани ниски температури, преодолени са проблемите с електроснабдяването на селища в общините Враца и Роман.

Коментари

Задължително поле