София Владимирова, СЕМ: Искането на оставката е част от процедурата по прекратяване на мандата на Светослав Костов

София Владимирова. Снимка: БНР

Всички членове на СЕМ единодушно смятат, че директорът на БНР Светослав Костов трябва да подаде оставка до края на следващата седмица. Ако такава не постъпи, от 7 до 11 октомври СЕМ ще разгледа решение за предсрочно прекратяване на мандата му. Това каза председателят на Съвета за електронни медии София Владимирова по БНТ.

Владимирова изтъкна, че сме свидетели на напрежение, което се е създало в БНР.

"Г-н Костов, когато беше изслушан за ген. директор, каза, че разчита на приятелските отношения с всички в радиото. Свидетели сме на "Let it be" в БНР, така и на хора, които са на оградата на радиото с надписи "Оставка", коментира председателят на СЕМ.

Спирането на БНР е безпрецедентно, а оказа се, технически причини няма. Изпратен е и сигнал до прокуратурата от СЕМ по казуса.

Като регулаторен орган предприемаме стъпките, които ни позволява Законът за радиото и телевизията. КРС вече обяви, че също ще наложи санкция за спирането на програмата, каза тя.

София Владимирова изтъкна, че искането на оставката е част от процедурата по прекратяване на мандата на Светослав Костов, а за решение са необходими 3 гласа.

Коментари

Задължително поле