София ще има аквапарк през 2019 г.

Шезлонги, СПА и бебешки басейн строят в парк „Възраждане“

Детски, бебешки и подземен минерални басейни, както и аквапарк ще включва новото разширение от 25 декара на парк „Възраждане“ в София, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Вече има идеен проект, а зоната трябва да е готова до края на 2019 г.

Върху 6,6 дка се изгражда аквапарк и басейни с минерална вода, а с 18,2 дка се разширява паркът. Аквапаркът ще разполага с 5 открити басейна, като акценти са трите водни пързалки, детския и бебешкия басейн. Пързалките ще са високи 8 м. за хора с ръст над 130 см. Зоната е предвидена главно за деца.

Пързалки които не са водни, пък ще тръгват от покрива на 3-етажна сграда, вътре в която ще има СПА център, закусвалня и съблекални. Там ще има и подземен басейн е с размери 25 на 15 м и 6 коридора. Той ще може да се използва и за тренировки на плувци.

https://youtu.be/h_l5ORLLCRY

От десетилетия насам за първи път се изгражда ново парково пространство в София“, подчерта по повод създадения през 2016 г. парк „Възраждане“ председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков. С разширението от 25 дка. пространството става 80 дка.

Предвиждат се 5 нови площадки и 40 шезлонга за отдих в тревните площи. Ще бъдат засадени 9800 храсти, 5000 цветя и 420 широколистни и иглолистни дървета, като се запазват и съществуващите дървета. Ще бъдат построени 130 пейки и 2 чешми за минерална вода. Тя помага при опорно-двигателни и гастрални проблеми и ще я има и в басейните.

На 26 юли Столичният общински съвет ще гласува дали да разреши на общинското дружество „Софийски имоти“ да инвестира в разширението на парка до 9,5 млн. лв., 4 млн. лв. от които са заем. Съоръженията ще са общински.

6-1-2

6-1-3

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България