Спад на налягането в самолета на "Райънеър" е причина за аварийното му кацане и хоспитализиране на пътници

Самолет на "Райънеър", извършващ полет от Дъблин за хърватския пристанищен град Задар, снощи е кацнал аварийно на летище "Франкфурт-Хан" в Германия. 33 пътници са пострадали. На борда на борда е имало 189 души.Причина за аварийното кацане е технически проблем, довел до спад на налягането в салона. Съобщението беше направено от говорител на федералната полиция, цитиран от Дойче веле.

По думите му, точната причина за инцидента засега не е ясна. Самолетът Боинг 737 е кацнал вечерта около 11.30 часа местно време. Един от пътниците публикува в социалните мрежи снимка, на която се виждат висящи от тавана кислородни маски. 33-ма души са били откарани в болница с оплаквания от главоболие, спукани тъпанчета и кървене от ушите.

Авиокомпанията съобщи, че се опитва да организира траспортирането на пътниците с друг самолет до крайната им дестинация. В изявлението се казва още, че останалите пътници са били настанени в хотели и са им били предоставени ваучери за храна. Пътник обаче написа в Туитър, че не е било осигурено настаняване, не са имали достъп до интернет, а около четири часа след кацането са им били раздадени ваучери за храна на стойност 10 евро. Друга пътничка пък се оплака, че няма информация за ранените, сред които е приятелят й.

По случая е започнало разследване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа