Спасители откриха следа от изгубените в Стара планина баща и син

Малко след 13:00 ч., при обхода в близост до заслон „Рудината“ (Бункера), планинските спасители и доброволци, които издирваха днес бащата и сина от Стара Загора, изчезнали под връх Ботев, намериха челник, вероятно на някой от издирваните. Проверени са всички постройки, в които изгубените биха могли за намерят подслон, но засега без резултат.

Прекратена е акцията по издирването в 18:00 ч. заради тъмнината. Утре обходите на спасителните отряди ще продължат, съобщиха от Планинската спасителна служба.

Издирването на 42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Андриан, които са в неизвестност от 11:00 ч. на 5 февруари, продължи тази сутрин в 6:34 ч. от Калофер. Тогава потеглиха първите екипи на Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК.

Общо 17 планински спасители от отрядите в Калофер, Карлово, Пловдив, Пирдоп, София и Банско с 3 спасителни кучета обхождаха нови райони, които не са били достигнати през вчерашния ден. Към тях се присъединиха 8 доброволци от охраната на парк „Централен Балкан“, 5 от Стара Загора и 2 от Калофер.

Коментари

Задължително поле