Спасиха 9-годишно дете изпод рухналата сграда в Истанбул

Деветгодишно момче беше спасено живо изпод развалините на срутилия се 8-етажен блок в истанбулския квартал Картал. Детето е спасено 9 часа след началото на спасителната операция, съобщи представител на правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), която ръководи спасителните действия, цитиран от Dir.bg.

Спасителите през цялото време са разговаряли с малкия Мухамет Алемдар, докато той се намирал под развалинитe.

Турските спасители са в контакт и с малко момиче на име Хайва, което е блокирано под руините, съобщи валията на Истанбул Али Йерликая, предаде ДПА. Детето разговаря със спасителите, каза Йерликая пред репортери на мястото на трагедията. "Дай Боже, днес да я спасим", пожела той.

Осеметажният блок рухна вчера следобед и екипи работиха през цялата нощ по издирване на оцелели.

Най-малко трима души са загинали при рухването на сградата. Властите огласиха техните имена. Жертвите са две жени, на 33 и 45 години, а самоличността на третия загинал е неизвестна.

Общият брой на спасените към момента лица е 12. Те са настанени в болницата в Картал - най-голямата държавна болница в азиатския район на мегаполиса Истанбул. Сред тях има едно момиче на 13 години. Останалите са на възраст между 23 и 75 години. Петима са мъже, а всички други - жени. Състоянието на трима се преценява като тежко.

Коментари

Задължително поле