Спасяват с хеликоптер френска туристка в Пирин

Спешна спасителна акция с хеликоптер се провежда в Пирин заради пострадала френска туристка. Това съобщиха от застрахователното дружество "Лев Инс". По-рано днес, организирана туристическа група с водач, тръгва от х. Вихрен. Жена на възраст около 70 години, французойка, е част от групата. Тя е предупредена, че маршрутът е изключително тежък, но въпреки това взема решение да тръгне с останалите.

На опасен терен тя се подхлъзва, пада и удря главата си. Вследствие на това жената е с черепно–мозъчна травма и е в безсъзнание. За случая е уведомена ПСС, която подава сигнал към застрахователя „Лев Инс“. Поради спешността на случая, медицинският хеликоптер е изпратен веднага. Той ще кацне на мястото на инцидента, парамедици от екипажа на „Хели Ер“ ще окажат първа помощ, а след това ще излетят към площадката на болница „Св. Анна“. Очаква се те да кацнат около 15.30 часа.

Това е поредният случай в близките дни, след като вчера с хеликоптера на „Лев Инс“ беше спасен пострадал парапланерист на Витоша.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България