Спецпрокуратурата ще иска арест за пуснатите под гаранция обвиняеми в ДАИ

Специализираната прокуратура ще иска задържане под стража на пуснатите под гаранция обвиняеми по делото за корупционни практики, свързани с шофьорски книжки, предава БНТ. Това каза ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

14 души бяха задържани при акцията на ГДБОП и спецпрокуратурата. Спецсъдът пусна под гаранция петима от задържаните от ДАИ - София.

"Колегите не са съгласни с решението на Апелативния специализиран съд относно пуснатите под гаранция обвиняеми по делото. Те смятат, че ще продължат с корупционните практики, ако се върнат на работа, затова са изготвили искане от съда да останат в ареста. Ще се иска тяхното отстраняване, ако няма арест", заяви Иван Гешев, ръководител на Специализираната прокуратура.

При разследването са използвани СРС-та, предстоят и експертизи, обясни Гешев.

"Манипулиран е изборът, за да може определени инспектори да изпитват хора от конкретна автошкола, а тези инспектори са получавали пари, които са предавали и за манипулиране на резултата. Сумите не са били големи, но редовно се е случвало. Практическите изпити са били манипулирани - за кормуването, към момента нямаме данни да има проблеми с теоретичните изпити", обясни Гешев.

Продължава събирането на веществени доказателства и ако има нужда ще бъдат привлечени още обвиняеми. Разследването е от началото на годината, обясни още ръководителят на Специализираната прокуратура.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят