Спешно отделение в Монтана отчете 192 706 пациенти за 10 години

С празничен водосвет Спешно отделение в областната болница „Д-р Стамен Илиев” в Монтана отбеляза 10-ттия си рожден ден.

„Посрещаме празника с удовлетворение - отделението ни е много добре оборудвано и окомплектовано с необходимите лекари от различни специалности. То изпълнява новия стандарт за устройството на спешните отделения, приет през миналата година, когато нивото на отделението бе повишено от I-во на II-ро. Това го прави единственото на територията на областите Видин и Монтана с такъв висок стандарт на спешна медицинска помощ”, каза изпълнителният директор на болницата д-р Тони Тодоров.

Според новите изисквания спешните отделения трябва да имат минимална площ от 700 кв. м, шокова зала, собствена операционна и регистратура, легла за диагностично изясняване на състоянието до 24 часа, което води до високо качество на медицинска помощ, поясни д-р Тодоров.

Предстои реконструкция и закупуване на нова апаратура и техника по проекта за спешната помощ по Оперативна програма на ЕС 2014-2020г. За изминалите 10 години в Спешно отделение в Монтана е оказана помощ на 192 706 пациенти, от които близо 77 хиляди са хоспитализирани за болнично лечение, а останалите след интервенциите са се върнали в домовете си за амбулаторно лечение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве