Спипаха жената, прегазила полицай в Пловдив, да кара без книжка

Едва при следващо нарушение ще има основание за задържане и за образувано досъдебно производство

40-годишната Катя Лерца, която на 13 май тази година прегази и уби с джипа си пътния полицай Делян Палазов на булевард „Санкт Петербург” в Пловдив, бе спипана зад волана без шофьорска книжка, тъй като свидетелството й за правоуправление на МПС бе временно отнето с постановление на Окръжна прокуратура.

Пуснатата на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева убийца на пътя е била хваната от служители на Първо РУ на МВР-Пловдив в неделя вечерта малко след 18 часа в ново нарушение в района на стадион „Тодор Диев” и супермаркет „Билла” край Бетонния мост.

Полицаите са й съставили акт за нарушение, че шофира без свидетелство за правоуправление и са й връчили предишно наказателно постановление, но не са я задържали, тъй като според сега действащите у нас законови разпоредби няма правно основание да се прибягва до подобна мярка. От Областна дирекция на МВР-Пловдив уточниха, че едва при следващо нарушение ще има основания Катя Лерца да бъде задържана и да бъде образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право