Спипаха пиян охранител в катастрофа насред Вършец

Пътно-транспортно произшествие във Вършец разкри куп нарушения в охранителна фирма. За капак един от гардовете бил седнал зад волана на служебната кола след употреба на алкохол, съобщиха от полицията.

Във вторник към 09,13 ч. на Кооперативния пазар във Вършец "Фолксваген Голф" със софийска регистрация, управляван от Д.Н. /71 г./, се блъснал в Дачия Докер" със софийска регистрация, собственост на столично дружество и ползвана от охранителна фирма. „Дачията” шофирал охранителят К.А./51 г./ от Враца. При извършената проверка на водачите с дрегер униформените установили, че К.А. управлявал колата с 1,15 промила алкохол. На нарушителя е бил издаден талон за медицинско изследване, но той не се е явил в Спешна помощ, за да даде кръвна проба.

Полицаите започнали проверка по Закона за частната охранителна дейност и открили, че другият служител на фирмата, който бил в колата, - В.Ж./30 г./ от Враца, притежавал неогнестрелно оръжие, за което не е уведомил полицията. За нарушението на гарда е съставен акт.

Полицаите установили още, че сертификатът на охранителния автомобил е с изтекъл срок на валидност. За нарушения е съставен протокол. Предстои предприемане на административно-наказателни мерки срещу управителя на охранителната фирма.

Коментари

Задължително поле