Спипаха сърбин с над 10 кг хероин за близо 1 млн. лв. на "Капитан Андреево" (СНИМКИ)

Мъжът е укрил наркотика в резервна гума на кола, предаден е на съд

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем 45-годишен сръбски гражданин за това, че без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната високорисково наркотично вещество – хероин, с общо брутно тегло 10,345 килограма, на стойност 931 050 лева, като предметът на престъплението е в особено големи размери и деянието представлява особено тежък случай – престъпление по чл.242 ал.4 предл. 1 във връзка с ал. 2 предл.1 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

Образувано е досъдебно производство, разследването по което се води от Митница – Бургас.

На 17 декември 2018 г. на ГКПП-Капитан Андреево, около 05.30 часа, от Република Турция в Република България влязъл лек автомобил, марка „Пежо“, управляван от обвиняемия. Лекият автомобил бил отклонен за щателна митническа проверка. При извършената такава се установило, че в резервната гума на автомобила били поставени и укрити 20 броя пакети, съдържащи светло бежово прахообразно вещество. При тестване с полеви наркотест, същото реагирало на хероин.

Проведени са били процесуално-следствени действия, при които лекият автомобил и намереното наркотично вещество са били иззети.

Стойността на иззетото наркотично вещество възлиза на 931 050 лева.

Сръбският гражданин е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.4, вр. ал.2 от Наказателния кодекс.

С постановление на Окръжна прокуратура – Хасково, от 18.12.2018 г., сръбският гражданин е бил задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо него.

Разследването по случая продължава.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право