Спират да приемат заявления за саниране Предстои анализ на свободния финансов ресурс в границите на одобрените по програмата 2 млрд. лв.

Приемът на заявления  по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради се спира до приключване на изпълнението на сключените договори за целево финансиране. Това става ясно от писмо на регионалния министър Николай Нанков до кмета на Стара Загора Живко Тодоров, съобщава Дарик.

В него се уточнява, че с одобрения финансов ресурс по програмата ще се финансират допустимите дейности за 2 022 сгради, които имат вече сключен договор за целево финансиране. Към настоящия момент не е одобрен допълнителен ресурс по програмата, поради което от ведомството считат, че е необходимо да бъде преустановен приемът на заявления и прекратено приемането на документи на сдружения от общинската администрация.

След приключване на всички дейности по обновяването на одобрените сгради ще бъде направен анализ на свободния финансов ресурс в границите на одобрените по програмата 2 млрд. лв. и при възможност ще бъде подновен приемът на документи, се посочва още в писмото.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.