„Спри! Дай път на пешеходец“ - новата кампания на БНР Бургас, ОДМВР – Бургас, БМЧК и общинския младежки клуб „J.J.Cool A“

Три ще са точките в централната част на Бургас, където доброволци от Българския младежки червен кръст и Общински младежки клуб „J.J.Cool A“ ще призовават шофьорите в града за толерантност към пешеходците – първата точка е ситуирана на кръстовището на улиците „Христо Ботев“ и „Левски“ в посока ж.п. гара Бургас, втората – на кръстовището до подземната улица в посока Билковата аптека, а третата между две от ключовите училища „Ал.Г.Коджакафалията“ и Гимназията за романски езици, разположени на ул. „Стефан Стамболов“, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас.

Доброволците от двете организации ще раздават на водачите стикери с послание „Спри! Дай път на пешеходец!“ с автор Юлиан Арнаудов, които ангажираните в кампанията да залепят на задните си стъкла и по този начин призоват повече шофьори за толерантност към пресичащите на пешеходни пътеки. Инициатор на превантивната кампания, явяваща се продължение на инициативите за безопасност на пътя, стартирали през месец август, е БНР – Бургас. И двете кампаниите са подкрепени от ОДМВР – Бургас, Община Бургас и Съюза на българските автомобилисти в Бургас, които на нарочна пресконференция преди дни обявиха, че според статистическите данни, най-честите инциденти в крайморския град са свързани с инциденти на пешеходни пътеки. Ето защо общественото радио се ангажира с поредна превантивна кампания, която утре - 20 ноември / Денят без жертви на пътя/, ще се опита да ангажира вниманието на различни целеви групи, сред които пешеходци, водачи на МПС и велосипедисти.

За да може посланието на БНР – Бургас - „Спри! Дай път на пешеходец!“ да достигне до повече млади хора, от началото на декември работещи в общественото радио заедно със служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - Бургас ще посетят различни училища в крайморски град и ще популяризират безопасността на пешеходците в условията на усилен пътен трафик.

Кампанията на БНР – Бургас е посветена на децата, загинали при пътнотранспортни произшествия.

Коментари

Задължително поле