Стара Загора посрещна Благодатния огън

Стотици старозагорци посрещнаха Благодатния огън на площада пред Общината. Той беше донесен от Старозагорския митрополит Киприан от Йерусалим в 23:00 часа и беше посрещнате посрещнат от кмета Живко Тодоров и Емил Христов, зам.-председател на Народното събрание под звуците на църковни песнопения, изпълнени от хора на Държавна опера – Стара Загора.

„Благодаря на Бога, че за пореден път ми даде възможност и сили да донеса част от Вечния огън. Отново сме заедно, всяка година все повече хора виждат светлината. Пазете тази светлина, защото тя е чудотворна. Топлината й влиза в сърцата ни. Нека да не угасва никога и да свети“, призова митрополит Киприан.

След това литийно шествие отнесе огъня до катедралния храм „Св. Николай“, където започна Великденското (Пасхално) богослужение.

Старозагорци, които не успяха да влязат в храма, имаха възможност да наблюдават службата на две видеостени на площада и пред катедралния храм „Св. Николай“.

На 28 април от 11:00 часа в катедралния храм „Св. Николай“ ще бъде отслужено Пасхално вечерно Богослужение – чете се Св. Евангелие на различни езици. От 15:00 до 17:00 часа дверите на Митрополитския дом са широко отворени за всички епархиоти за пасхални поздравления и благослов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България