Старомодна анимация от майстора Уес Андерсън

Творбата ще бъде показана на Берлинале

Виртуозът на качественото независимо кино Уес Андерсън е готов с новата си старомодна анимация след прекрасното представяне на „Фантастичният мистър Фокс”. Сега от лисици той преминава към кучета с ексцентричното произведение „Островът на кучетата”. Филмът е един от най-очакваните за годината и ще бъде показан на Берлинале, където е сред гвоздеите на програмата.

„Островът на кучетата” разказва историята на Атари Кобаяши, 12-годишния повереник на корумпирания кмет Кобаяши. След като е издаден специален декрет, всички кучета от град Мегазаки са изхвърлени на огромното, далечно сметище „Острова на боклука”. Атари се решава на дръзка постъпка – пилотира мини-самолет, за да прекоси реката, да стигне до острова и да открие своето куче Спотс. Попаднал сред други представители на низвергнатите домашни любимци, които стават негови приятели, той започва своето епично пътешествие, което ще реши съдбата и бъдещето на цялата префектура…

Режисьор и сценарист е Уес Андерсън, който е и продуцент, заедно с Джеръми Доусън, Стивън Рейлс и Скот Рудин. Ролите озвучават Едуард Нортън, Бил Мъри, Скарлет Йохансон, Брайън Кранстън, Лиев Шрайбър, Тилда Суинтън, Грета Гъруиг, Франсис Макдорманд, Джеф Голдблум, Харви Кайтел, Ф. Мъри Ейбрахам, Боб Балабан, Бъд Корт, Акира Ито, Куничи Номура, Кою Ранкин, Акира Такаяма, Франк Ууд, Кортни Ванс, Йоко Оно и др.

Коментари

Задължително поле