Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Стартира проектът „Дунав – нова алтернатива за икономическо развитие и заетост за община Свищов“

Община Свищов започна провеждането на информационни срещи, с цел провокиране и възраждане на интереса към рибарството. Срещите са по проект „Дунав – нова алтернатива за икономическо развитие и заетост за община Свищов“.

Идеята е участниците, след широко публично обсъждане, сами да определят своята визия за развитие на територията, като едновременно с това се провокира широко публично-частно партньорство, с цел разкриване на нови работни места. Общата стойност на договора е 47 525,75 лева, с продължителност на изпълнение на заложените дейности от 27.06.2017 г. до 27.11.2017 г.

Община Свищов ще проведе информационни срещи с жителите на всички 16 населени места на територията на общината. Първата среща се проведе вчера при засилен интерес, като на нея присъстваха и жители на село Ореш. По-късно същия ден такава бе проведена и в „Клуб на пенсионера“ – село Вардим. На срещите екипът по Проекта направи презентация на дейностите, като открои целите, конкретните стъпки и очакваните резултати. Чрез реализиране и използване на възможностите на подхода “отдолу-нагоре”, в резултат на проведени срещи, дискусии, обучения на местни лидери и заинтересовани лица от секторите “Рибарство” и “Аквакултури”, ще се цели засилване на интереса към рибарството и създаване на територията на община Свищов Местна инициативна рибарска група (МИРГ).

Срещите с местната общност продължават, като днес ще се проведе в с. Драгомирово в залата на кметството за заинтересованите жители и от с. Царевец; с. Българско сливово; с. Овча могила, с. Морава, с. Деляновци и с. Червена. Също днес от 17:00 часа среща ще има в с. Хаджи Димитрово в „Клуб на пенсионера“ за жителите и на с. Совата, с. Алеково, с. Козловец, с. Александрово и с. Горна студена.

Община Свищов е сред първите 14 с подписани договори за безвъзмездна финансова помощ по програмата за морско дело и рибарство.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете