Столичният инспекторат с проверки за неправилно паркиране

Снимка: Архив

От Столичния инспекторат провеждат масирани проверки за паркиране в зелени площи и върху тротоари. Предстои инспекциите в София да продължат и идните дни. Те се извършват съвместно с Общинска полиция. През уикенда те обхванаха районите „Младост“ и „Витоша“. Общо за 19 и 20 януари са съставени 197 констативни протокола, 9 акта и са съставени 5 фиша с глоба на място във всички райони на столицата.

Дежурните инспектори извършиха контрол на дейностите, свързани с чистотата и зимното поддържане на в Столичната община, включително пътищата на Витоша. Във всички райони се почистваха пътните платна от наноси от смеси от зимно поддържане и други отпадъци. Приоритетно се обработват улиците, по които се движи масовия градски транспорт. Извършен е контрол на дейност миене на бул.“Н. Мушанов“, „Овча купел“, пл. Ручей, локалното платно на бул. „България“, ул. „Житница“, пл. Руски паметник, бул. „Скобелев“ и регулите на бул. „Цар Освободител“, съобщават още от инспектората.

Проверени са над 30 автосервиза и пунктове за смяна на автомобилни гуми, за да не се допуска възможност за изгаряне на отпадъци на открито. При проверките не са открити нарушения.

Проверяват се и строителните обекти. В районите „Лозенец“, „Студентски“ и „Кремемиковци“ са открити нарушения и са съставени 3 акта за административно нарушение. Съставени са и 17 констативни протокола с предписания. Най- честите нарушения са непочистена ходова част на камионите и липса на плътна строителна ограда. Проверките обхващат още наличие на камиони, които транспортират земни маси или строителни отпадъци без покривала и разрешен маршрут за транспортирането им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България