Столични полицаи арестуваха двама криминално проявени, докато разкомплектоват откраднато "Порше Кайен"

Снимка: Архив

Оперативните действия стартирали, след като на 29 юни ползвателят на „Порше Кайен“ сигнализирал в полицията, че е бил откраднат джипа му, паркиран в ж.к. „Света Троица“, съобщиха от МВР. В хода на операцията за издирване на превозното средство, служители от сектор „Престъпления, свързани с МПС“ - СДВР задържали двама мъже в гаражна клетка на бул. „Рожен“. Столичаните - на 34 и 36 години, с множество криминалистически регистрации за различни престъпления и осъждани - били арестувани, докато разкомплектоват откраднатия автомобил.

При процесуалните действия, последвали в рамките на образуваното досъдебно производство, в гаража и колите, ползвани от задържаните, полицаите открили множество инструменти и вещи, свързани с престъпната дейност на извършителите. Иззети са включително електронни устройства за заглушаване на радио честоти, ключове за автомобили, документи.

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура, двамата задържани са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 215 от НК. Наложени са им постоянни мерки за неотклонение.

Коментари

Задължително поле