Строят пречиствателна станция в Чирпан

С новата пречиствателна станция на Чирпан ще се осигури cъбиpaнeтo, oтвeждaнeтo и пpeчиcтвaнeтo нa oтпaдъчнитe вoди oт тepитopиятa нa Чиpпaн пpeди зaycтвaнeтo им в pека Teĸиpcĸa, пpитoĸ нa Mapицa.

Започна строежа на пречиствателна станция за отпадни води в Чирпан. Символичната първа копка бе направена от кмета на Чирпан Кичка Петрова. Изграждането се финансира със средства по ОП „Околна среда“, а изпълнител е обеденението ДЗЗД „Аква еко Чирпан“. Водещ партньор в него е компанията „Джи Пи Груп“ АД. Строителството ще продължи две години, след като проектът е подготвян след много положени усилия осем години преди първата копка, обясни градоначалникът на Чирпан.

„Ние, като изпълнител, искаме да ви уверим, че ще направим всичко възможно проектът да се случи в срок и с отлично качество. По време на изпълнението на строително-монтажните работи всички ще видят, че от една поляна тук ще бъде изградена модерна, отговаряща на всички стандарти пречиствателна станция“, коментира инж. Тони Йорданов, ръководител на

проекта.

Коментари

Задължително поле