Съдиха фелдшер заради дубликат на съобщение за смърт с неверни данни

Фелдшер на медицинска практика в поповско село издал дубликат на съобщение за смърт, в което дописал неверни данни за злополука, за да влезе в сила застраховка живот на починалата жена.

Опитът за измама бил засечен бързо от съответното дружество, което вече разполагало с оригиналния документ за кончината на жената, която починала от инсулт, а не в резултат на травми от падане.

Пред съда застанал фелдшерът, който издал неистински документ от името на доктора, в чиято практика работел. Медицинският служител признал стореното и твърдял, че нямал представа какво пише в оригиналния документ. Направил дубликата на база разказа на роднините на жената. Близките на починалата го потърсили близо година след смъртта й. Обяснили как се е стигнало до загубата й, че била паднала по стълбите и починала. Трябвал им дубликат и той го издал.

Близките на жената представили новия документ в банката, където жената имала кредит от 15 000 лв. Заради заема била сключена и застраховката и роднините смятали да се възползват от нея. Тъй като тя не предвиждала заболявания като инсулт, трябвало да се намери злополука, която се покрива от полицата. Така година след акта за смърт, се появил дубликат с дописани обстоятелства. Цялата история била разкрита и се наложило фелдшерът да сключи споразумение, признавайки издаването, но кълнейки се, че нямал представа, че описал неверни неща. В крайна сметка му е наложена пробация. В продължение на година трябва да ходи да се разписва и да се среща с пробационен служител. Трябва да плати и 150 лв. за разходите за досъдебното производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право