Съдът остави в ареста 15-годишния Иван

15-годишният Иван Иванов, обвинен за убийството на 11-годишната Никол, бе доведен в съда Бургас във вторник, за да се реши дали да остане под арест. Момчето бе явно в шок, не знаеше какво да прави и как да се държи, дори не криеше лицето си. То учи в училище "Константин Петканов" в ж.к. "Меден рудник", където живее семейството му. В крайна сметка, магистратите решиха, че остава зад решетките.

Двамата с Никол Йончева се запознали в социалната мрежа. Момичето е единствена дъщеря на майка си и баща си. Майката - Мария, е маникюристка. Тя работела в салон, близо до училището на Никол.

Когато детето не се прибрало в събота вечерта, Мария отишла и подала сигнал в Първо РУП. Както "Труд" писа, така униформените направили връзка, кое е момичето, убито в асансьора по- рано същия ден.

Днес /сряда/ Никол ще бъде погребана в бял ковчег.

Профилът на Иван е бил изтрит часове след задържането му. В училището му вчера коментираха, че не се сещат за кой техен ученик става дума. Профилната снимка на момчето във "Фейсбук" е била на черен фон, с череп по средата.

Той не оспорва авторството на деянието, но бе непоследователен в отговорите си за мотива, каза служебният му адвокат пред журналисти. По думите му, само един от мотивите било скарването за това къде да пушат наргиле. Защитата обаче отказа да разкрие каквито и да било подробности от заседанието при закрити врати.

Адвокатът каза още, че Иван не разбрал, че е убил Никол. Той само я "боднал", след което отишъл да играе на криеница с други свои приятели.

Загадка остана обаче и факта защо Иван е бил с кухненски нож по време на срещата с момичето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право