Съдът потвърди задържането на двете 17-годишни момчета, ограбили и убили таксиметров шофьор в Русе

Задържаните за грабеж, придружен с убийство на таксиметров шофьор в русенско остават в ареста, след като апелативната инстанция, отхвърли като неоснователни жалбите им за промяна на взетите мерки за неотклонение „задържане под стража“ в по-леки.

По искане на Окръжна прокуратура – Русе, подържано от Апелативна прокуратура – Велико Търново, въззивният съд потвърди взетите най-тежки мерки – задържане, като правилни и законосъобразни, съобщават от Прокуратурата.

Николай В. и Деян Ц са обвиняеми по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Русе за извършен грабеж на мъжко портмоне, с намиращите се в него документи, парична сума в размер на 60 лева и лек автомобил “Шкода Фабиа“, на обща стойност около 5100 лева от пострадалия В. М. С. – на 60 г. от гр. Русе, като грабежа е придружен с убийство на таксиметровия шофьор, извършено в ранните часове на 14.03.2017 г. в село Николово, обл. Русе – престъпление по чл. 199 ал 2 , вр. чл. 198 ал. 1, вр чл. 20, вр. чл. 63 от НК.

Съдът прие за основателни доводите на прокуратура, като прецени, че случаят е изключителен, тъй като престъплението е внимателно обмислено и безжалостно изпълнено. Налице са достатъчно данни, че двамата задържани са извършили престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години, тъй като извършителите са непълнолетни. Съществува и опасност те да се укрият или извършат друго престъпление - и двамата имат противообществени прояви, растат без родителски контрол, употребяват алкохол и наркотици.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Русе действията по разследването продължават.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право