Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Чехия строи АЕЦ дори напук на ЕС Премиерът Бабиш не вижда друго решение

Стефан Данаилов е поставен в изкуствена кома

Осигуровки за шефове в няколко фирми

Лаура Кьовеши е окончателно утвърдена за главен прокурор на ЕС

Съдът потвърди задържането на двете 17-годишни момчета, ограбили и убили таксиметров шофьор в Русе

Задържаните за грабеж, придружен с убийство на таксиметров шофьор в русенско остават в ареста, след като апелативната инстанция, отхвърли като неоснователни жалбите им за промяна на взетите мерки за неотклонение „задържане под стража“ в по-леки.

По искане на Окръжна прокуратура – Русе, подържано от Апелативна прокуратура – Велико Търново, въззивният съд потвърди взетите най-тежки мерки – задържане, като правилни и законосъобразни, съобщават от Прокуратурата.

Николай В. и Деян Ц са обвиняеми по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Русе за извършен грабеж на мъжко портмоне, с намиращите се в него документи, парична сума в размер на 60 лева и лек автомобил “Шкода Фабиа“, на обща стойност около 5100 лева от пострадалия В. М. С. – на 60 г. от гр. Русе, като грабежа е придружен с убийство на таксиметровия шофьор, извършено в ранните часове на 14.03.2017 г. в село Николово, обл. Русе – престъпление по чл. 199 ал 2 , вр. чл. 198 ал. 1, вр чл. 20, вр. чл. 63 от НК.

Съдът прие за основателни доводите на прокуратура, като прецени, че случаят е изключителен, тъй като престъплението е внимателно обмислено и безжалостно изпълнено. Налице са достатъчно данни, че двамата задържани са извършили престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години, тъй като извършителите са непълнолетни. Съществува и опасност те да се укрият или извършат друго престъпление – и двамата имат противообществени прояви, растат без родителски контрол, употребяват алкохол и наркотици.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Русе действията по разследването продължават.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.