Съдът пусна под домашен арест Стайко Стайков заради сериозни здравословни проблеми

Специализираният съд пусна под домашен арест сина на бизнесмена Миню Стайков – Стайко заради сериозни здравословни проблеми, предаде "Канал 3".

Делото се гледа при закрити врата, именно защото адвокатите на 30-годишния мъж са изложили факти относно неговото здраве.

Съдът не е приел и искането на прокуратурата за назначаване на петорна експертиза, включително и преглед на ядрено-магнитен резонанс. За да вземе решението, се е позовал единствено на тройната експертиза, направена на Стайков-син снощи в МВР болница.

В нея обаче не влизало изследване на ядрено-магнитен резонанс, тъй като МВР болница не разполагала с такъв апарат. Прокуратурата ще протестира решението именно на основанието, че не е допуснато тяхното искане за петорна медицинска експертиза, стана ясно от думите на наблюдаващия прокурор Ангел Кънев.

Според адвокат Димитър Вълчев неговият клиент е обвиняем, само защото е син на баща си - Миню Стайков. Както прокурор Кънев, така и адвокатът категорично отказаха да разкрият детайли около заболяванията на Стайков.

"Нито Конституцията, нито моралът ми позволяват да кажа нещо повече", бе категоричен защитникът.

 

Коментари

Задължително поле