Съдят жена, източвала пари от сметката на приятелка

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишна жена, изтеглила пари от чужда дебитна карта.

Обвинението срещу Десислава И. е за това, че за времето от 23 до 26 септември миналата година в Габрово и Велико Търново използвала дебитна карта, без съгласието на титуляря, като извършила четири успешни транзакции по теглене на обща стойност 330 лв. С открадната карта Десислава И. извършила също една неуспешна транзакция и три справки баланс.

През лятото на 2016 г. обвиняемата, останала без работа и нямала никакви доходи, от които да прехранва себе си и малолетния си син. По това време случайно срещнала в Габрово своя позната, на която се оплакала, че няма никакви доходи и жената й дала седем лева. Обвиняемата започнала да ходи почти всеки ден в дома на позната си, където си говорили и пиели кафе.

На 23 септември пострадалата излизала да пазарува и когато се прибрала, видяла, че пред дома й я чака обвиняемата. Двете заедно влезли в жилището. Домакинята оставила покупките на масата, а до тях и портмонето си, в което била дебитната й карта и ПИН кода за нея. Докато стопанката правила кафе, обвиняемата отворила портмонето й и взела от там дебитната карта с ПИН-кода за нея. Малко след това си тръгнала. Още същия ден направила справка–баланс за наличните суми и изтеглила на два пъти по 50 лева от чуждата карта. На следващия ден във Велико Търново извършила още две транзакции. По-късно в Габрово отново използвала дебитната карта, като извършила неуспешна транзакция, а след това изхвърлила картата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право