Съдят за горене на гуми

Само глоби не решават проблема в София

Откриха 4 огнища за боклук в “Красна поляна”

Столичната община ще настоява парламентът да създаде възможност нарушителите, които горят на открито гуми, кабели и други отпадъци да бъдат съдени, съобщиха пред “Труд” от управата в София. Тази замърсяваща въздуха дейност да стане престъпление, се предвижда в предложение, което общинарите подготвят, за да бъде внесено от депутати.

“Административните санкции срещу тези нарушения нямат възпираща роля на практика, затова настоявам парламента да разгледа възможността за търсене на наказателна отговорност”, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова. Сега за тази дейност се глобява с фиш за 50 лв. или с акт, който може да бъде обжалван. Актът в зависимост от нарушението и от това дали е за гражданин или фирма варира от 100 лв. до 20 000 лв., но досега не налагана най-високата санкция, обясниха от Столичния инспекторат.

През уикенда те откриха в “Красна поляна” 4 огнища за горене на гуми на открито. През зимата мобилен екип ще реагира на сигнали за палене на боклук. Софиянци могат да предават безплатно гуми на 13 площадки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България