Съдят мъж, задигнал катастрофирала кола от местопроизшествие в София

Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Драгомир К. за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство, на стойност 17 800 лева. 

На 25 февруари 2018 г., около 13:00 ч., собственикът Ц.И. управлявал личния си лек автомобил по бул. „Лазар Михайлов“, когато усетил силен удар в задната част на колата. Той спрял и слязъл от автомобила, като го оставил отключен и с ключа вътре. Ц.И. отишъл зад колата си и видял как от другия автомобил слезли две момчета, които побегнали. Мъжът веднага подал сигнал за възникналото ПТП на телефон 112. От спешния телефон го информирали, че трябва да остане на мястото като ще информират КАТ. Около 13:25 ч. в района на произшествието бавно преминал лек автомобил, управляван от И.Д. До него, на предната дясна седалка в  се возел обвиняемия Драгомир К.

Колата спряла в непосредствена близост до автомобила на пострадалия. От предната седалка слязъл Драгомир К. и се качил в автомобила, собственост на Ц.И. Обвиняемият стартирал двигателя и потеглил. В същата посока потеглил и лекият автомобил, управляван от И.Д. В този момент Ц.И. се обърнал и видял, че колата му се отдалечава с висока скорост и незабавно подал сигнал на телефон 112 за случилото се.

Лекият автомобил бил обявен за издирване, като по случая било образувано досъдебно производство. Същата вечер, около 22:45ч., при обход на път, полицаи от Брезник открили противозаконно отнетият лек автомобил, който бил оставен с работещ двигател, затънал в калта на около 100 метра в дясно от пътя.

Предстои делото срещу обвиняемия Драгомир К. да продължи в съда.  

Коментари

Задължително поле