Съдят шуменец, причинил смърт заради 50 ст.

Митко М./51г./ от Шумен, който се намеси в чужд спор за 50 ст. такса за WC и блъсна клиент на градска тоалетна, сега ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлена сердна телесна повреда. Окръжната прокуратура в Шумен е внесла обвинителен акт срещу него и го предава на съд, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

Както "Труд" писа, нелепият инцидент, който завърши със смъртта на клиента Фахредин С./75г./, стана на 7 май м.г. на кооперативния пазар в Шумен. Между стопанисващия тамошното WC и Фахредин се завързал спор платена ли е таксата. Ползвателят отказал да плати 50 ст. за обществената тоалетна и грубо блъснал арендатора, който бил инвалид с протеза на крака и паднал на земята. Пристигнала съпругата му и тя повикала на помощ подсъдимия Митко М., който продавал на близо употребявани вещи.

Виновникът за свадата Фахредин си тръгвал, когато подсъдимият го ударил с юмрук в главата. От удара пенсионерът паднал на земята, ударил си главата в плочките и изпаднал в безсъзнание. 51 дни бил в кома и издъхнал.

Според заключението на съдебни медици причината е в тежката закрита черепно-мозъчна травма. Предстои делото срещу Митко М. да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.

Първоначално в ареста попаднал и арендаторът на WC-то, и Митко. Запис от близка камера изяснила ролите на задържаните.

Коментари

Задължително поле