Съдят 19-годишен грабител, пребил пенсионер за две кутии цигари

19-годишен грабител от добруджанското село Росица се изправя в петък срещу разширен състав на Добричкия окръжен съд. Младежът е обвинен за грабеж, придружен с опит за убийство и ако бъде признат за виновен може да получи наказание от 15 до 20 г. или доживотен затвор.

На 12 август миналата година през нощта той нахлул в дома на 79-годишен съселянин, за да го обере. Повалил дядото на земята и му нанесъл множество удари по главата и тялото. След това претършувал стаята, но не открил пари. Затова задигнал от масата две кутии цигари и си тръгнал.

Старецът бил намерен на другата сутрин от роднина да лежи в несвяст в локва кръв. Приет бил в тежко състояние в добричката болница и само бързата намеса на медиците спасила живота му. След месец престой в стационара пострадалият бил преместен в хоспис. Не докачал края на разследването, защото починал след внезапна сърдечна атака.

Нападателят му и неговата защита сега настояват за възобновяване на досъдебното производство и извършване на допълнителни следствени действия, уточниха от съда. Искането магистратите ще гледат в предстоящото разпоредително заседание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право