Тайсън Фюри без секс три месеца

Мащабни протести срещу скъпите горива във Франция Организаторите раздават брошури с планираните блокади, за да не страдат гражданите

Морският бранш скочи срещу обществена поръчка за спасителни кораби

„Антикорупция“ поиска отнемане на имущество за 2,3 млн. лева от Трайчо Трайков

Училището в Черноморец опасно за децата Омбудсманът на Бургас: Има нужда от спешен ремонт

Поставят къщичките за Коледно-новогодишния базар в Благоевград

Русия призова САЩ да прекратят „окупацията“ на зоната около бежанския лагер Рукбан в Южна Сирия

Условна присъда за пиян ученик, убил кмет на пътя

Над 6000 бебета у нас се раждат преждевременно 91 новородени са минали за 11 месеца през отделението по Неонатология към болницата в Търново, спасено е бебе с тегло 900 грама

Льов: Младите имат голям потенциал

330 лв. за коледни подаръци ще заделят любителите на онлайн шопинга Най-често даряваме дрехи и козметика

Сбогуването с Краля

Кметът на София отиде на работа с градския транспорт

Мъри: България все още е затворена страница

Варна с награди за дигитално училище, спорт и младежки политики

Създават риалити за оцеляване в Сибирската тайга

Снимка: Pixabay

Новосибирски бизнесмен организира риалити шоу за оцеляване в Тайгата, пише yakutia.com, цитирана от БНТ. Шоуто е противовес на тропическите острови и повече ще наподобавя „Игрите на глада“. Всеки от желаещите ще може да си вземе багаж, но не повече от 100 кг, а гаранции за оцеляване няма.
Участниците ще трябва да подпишат специални документи, че са наясно, че може да пострадат силно или дори да умрат. Опасните хищници и затрудненията да се намира храна са едни от причините да се стигне до фатален край. Сибирският студ е другата основателна причина.

След като доставят участниците в тайгата, ще имат избор или самостоятелно някак си да излязат от нея, или да оцелеят в продължение на 9 месеца. Авторът на проекта отбелязва, че ако има повече оцелели, наградата ще бъде поделена между победителите.

Шоуто ще започне през юли 2017 г,. по думите на създателя му. Вече дори има 10 желаещи. Жестокото риалити ще може да се следи в интернет.

Тайгата

Тайгата се характеризира с преобладаващи иглолистни (хвойнови) гори. Хвойновите дървета съставят основния растителен живот благодарение на своята силна приспособимост към хладния климат. За тази зона са характерни и блатата и мочурищата, които покриват континенталната част на Канада и северната част на Сибир.

Климатът е умерено хладен. Характеризира се с дълъг зимен период и късо сравнително топло лято. През пролетта по-голямата част от тайгата се наводнява от топящите се ледове на течащите реки, докато устията им остават покрити. През лятото част от почвата се заблатява, а през зимата се заледява.

Годишната температурна амплитуда е в диапазона от – 40° С до 20° С. Средната лятна температура е 10° С. Средното количество валежи е от 300 до 900 mm годишно. В някои райони може да надвиши 2000 mm.

Фауната на тайгата произхожда основно от видове възникнали преди оформянето на съвременната тайга. Повечето от животните се срещат и в умерените широколистни гори – катерица, кафява мечка, рис, американски и сибирски бурундук и други.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.