Започва годината на плъха – символ на богатството

Китайският коронавирус стигна до Малайзия и Австралия

Десетки жертви, стотици ранени и срутени сгради след силно земетресение в Турция (ВИДЕО) МВнР: По последни данни няма пострадали българи

Ето какво ще бъде времето днес

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 25 януари 2020

На 25 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 25.01.2020

Пълният отказ от алкохол повишава риска от дeменция Умерената консумация пък го намалява

Най-малко четирима загинали при земетресението в Турция

Еколози: Пожарът в Дуранкулашкото езеро е унищожил местообитанието на редки птици

Акт за административно нарушение на издателите на осъвременения вариант на „Под игото“

Вижте кой е в първата десетка на „зелените“ милиардери Агенция Bloomberg обяви най-успешните бизнесмени в зелената икономика

Борис Джонсън подписа споразумението с ЕС за Брекзит Премиерът заяви, че с това се отваря нова глава в историята на страната

Земетресение от 6,8 по Рихтер удари Турция (ВИДЕО)

Училища затварят в половин България

Създават риалити за оцеляване в Сибирската тайга

Новосибирски бизнесмен организира риалити шоу за оцеляване в Тайгата, пише yakutia.com, цитирана от БНТ. Шоуто е противовес на тропическите острови и повече ще наподобавя „Игрите на глада“. Всеки от желаещите ще може да си вземе багаж, но не повече от 100 кг, а гаранции за оцеляване няма.
Участниците ще трябва да подпишат специални документи, че са наясно, че може да пострадат силно или дори да умрат. Опасните хищници и затрудненията да се намира храна са едни от причините да се стигне до фатален край. Сибирският студ е другата основателна причина.

След като доставят участниците в тайгата, ще имат избор или самостоятелно някак си да излязат от нея, или да оцелеят в продължение на 9 месеца. Авторът на проекта отбелязва, че ако има повече оцелели, наградата ще бъде поделена между победителите.

Шоуто ще започне през юли 2017 г,. по думите на създателя му. Вече дори има 10 желаещи. Жестокото риалити ще може да се следи в интернет.

Тайгата

Тайгата се характеризира с преобладаващи иглолистни (хвойнови) гори. Хвойновите дървета съставят основния растителен живот благодарение на своята силна приспособимост към хладния климат. За тази зона са характерни и блатата и мочурищата, които покриват континенталната част на Канада и северната част на Сибир.

Климатът е умерено хладен. Характеризира се с дълъг зимен период и късо сравнително топло лято. През пролетта по-голямата част от тайгата се наводнява от топящите се ледове на течащите реки, докато устията им остават покрити. През лятото част от почвата се заблатява, а през зимата се заледява.

Годишната температурна амплитуда е в диапазона от – 40° С до 20° С. Средната лятна температура е 10° С. Средното количество валежи е от 300 до 900 mm годишно. В някои райони може да надвиши 2000 mm.

Фауната на тайгата произхожда основно от видове възникнали преди оформянето на съвременната тайга. Повечето от животните се срещат и в умерените широколистни гори – катерица, кафява мечка, рис, американски и сибирски бурундук и други.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.