Президентът Радев поздрави културни дейци и представители на българската общност в Москва по повод 24 май

Лондон си затваря очите за мръсни пари Депутати зоват Мей за мерки срещу активи на Кремъл на Острова

Хасан Рохани: САЩ не могат да решават за Иран

Главният архитект на София Здравко Здравков пред “Труд”: Волята на съда е да наруша закона НАГ не позволява да се строи небостъргач върху градинка в “Стрелбище”

Лавров: Наесен се очаква да започнат преговори за създаване на зона за свободна търговия между Евразийския икономически съюз и Индия

Любо Пенев отпадна за пост в ЦСКА

Сръбският премиер заяви, че целта на страната й е да се присъедини към ЕС въпреки призивите на министъра на отбраната за промяна на политиката

Италианската популистка коалиция предлага юриста Джузепе Конте за премиер

Лесбийка президент на САЩ? Засега само на кино Политическа комедия на “Нетфликс” вкарва Дженифър Анистън и гей секса в Белия дом

Премиерът Зоран Заев не се отказва от името “Илинденска Македония”

Вижте акцентите от броя на “Труд” във вторник, 22 май 2018

Словенската полиция е намерила трима нелегални мигранти, скрити в български камион

Джина Хаспъл положи клетва като директор на ЦРУ

Възрастни съпрузи починаха в един и същи ден след 61-годишен брак

3,7 млрд. лева държат инвестиционните фондове Местните управляват 1,34 млрд. лева

Създават риалити за оцеляване в Сибирската тайга

Снимка: Pixabay

Новосибирски бизнесмен организира риалити шоу за оцеляване в Тайгата, пише yakutia.com, цитирана от БНТ. Шоуто е противовес на тропическите острови и повече ще наподобавя “Игрите на глада”. Всеки от желаещите ще може да си вземе багаж, но не повече от 100 кг, а гаранции за оцеляване няма.
Участниците ще трябва да подпишат специални документи, че са наясно, че може да пострадат силно или дори да умрат. Опасните хищници и затрудненията да се намира храна са едни от причините да се стигне до фатален край. Сибирският студ е другата основателна причина.

След като доставят участниците в тайгата, ще имат избор или самостоятелно някак си да излязат от нея, или да оцелеят в продължение на 9 месеца. Авторът на проекта отбелязва, че ако има повече оцелели, наградата ще бъде поделена между победителите.

Шоуто ще започне през юли 2017 г,. по думите на създателя му. Вече дори има 10 желаещи. Жестокото риалити ще може да се следи в интернет.

Тайгата

Тайгата се характеризира с преобладаващи иглолистни (хвойнови) гори. Хвойновите дървета съставят основния растителен живот благодарение на своята силна приспособимост към хладния климат. За тази зона са характерни и блатата и мочурищата, които покриват континенталната част на Канада и северната част на Сибир.

Климатът е умерено хладен. Характеризира се с дълъг зимен период и късо сравнително топло лято. През пролетта по-голямата част от тайгата се наводнява от топящите се ледове на течащите реки, докато устията им остават покрити. През лятото част от почвата се заблатява, а през зимата се заледява.

Годишната температурна амплитуда е в диапазона от – 40° С до 20° С. Средната лятна температура е 10° С. Средното количество валежи е от 300 до 900 mm годишно. В някои райони може да надвиши 2000 mm.

Фауната на тайгата произхожда основно от видове възникнали преди оформянето на съвременната тайга. Повечето от животните се срещат и в умерените широколистни гори – катерица, кафява мечка, рис, американски и сибирски бурундук и други.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.