Съпрузи загинаха при тежка катастрофа между кола и камион

снимка: фейсбук/Виждам те-КАТ Варна

74-годишен шофьор и 72-годишната му съпруга загинаха, след като автомобилът им бе премазан от камион. Тежката катастрофа станала около 11,35 ч на пътен възел Девня-Суворово над автомагистрала "Хемус".

Първоначално очевидци коментираха в социалната мрежа, че камионът е влязъл в насрещното движение и е ударил колата. След първоначалния оглед обаче от полицията съобщиха, че загиналият водач на леката кола "Фиат" е предприел забранена маневра, което довело до фаталния сблъсък с товарния автомобил "Ивеко".

Други свидетели посочиха, че колата е слязла от магистралата в посока Суворово, но явно шофьорът е объркал маршрута и е решил в разрез с правилата да направи ляв завой. При маневрата е бил връхлетян от камиона, който го помел към мантинелата.

От зверския удар пътуващите в леката кола възрастни съпрузи загинали на място. Часове наред районът на произшествието бе отцепен, а движението ставаше само в едната лента. От полицията допълниха, че детайлите около тежкия инцидент се изясняват, а по случая е образувано досъдебно производство.

"Труд" научи, че жертвите са британски поданици, продължително пребиваващи у нас.

Коментари

Задължително поле