С книга на плажа в дъждовните дни

“Най-хубавите неща в живота са безплатни” събира съвети за евтина почивка

Изберете любовен роман или история за пътешествия

През последните дни слънцето се оказва не особено благосклонно към плажуващите, решили да събират тен край морето. Ако все пак вече сте планували лятната си почивка винаги може да почетете хубава книга на плажа, без значение по бански или не.

Лятото е време за романтика, леки четива и любовни или приказни истории, разиграващи се на красиви места. Едно от най-новите предложения, което изпълнява всички критерии дори носи заглавието “Книга за лятото”. Вдъхновен от суровата красота на природата, това е роман за бурите и силата да устоим. Авторката на бестселъра “Парижкият апартамент” преплита историите на три жени, за да нарисува свят, в който болката и надеждата вървят ръка за ръка. Защото лятото винаги идва.

Ако сте любители не на красивите любовни истории, а на хорърите, то сред най-новите заглавия може да изберете “Лятото на ангелите”. Това е една завладяваща тъмна история за насилие и изкупление, разказана през очите на жертвите, която със сигурност ще разтърси скучните летни дни, в чакане на слънцето. Първокласен криминален трилър за любителите на серийни убийства. Авторката на хитът “ Градината на пеперудите” е уловила перфектния баланс между мрака на ужаса и светлината на надеждата.

Ако още не сте планирали пътешествие за лятото, няма начин на не намерите добра идея в пътеводителя “Най-хубавите неща в живота са БЕЗПЛАТНИ: 884 интересни места в повече от 60 града по света”. В пътеводителя ще откриете съвети и препоръки, които ще ви улеснят най-изгодно да разгледате и почувствате живота в градовете, които сте решили да посетите най-икономично. Този справочник ще ви помогне да извлечете максимума от бюджета си с указания за безплатни паркове, музеи и природни забележителности, съчетани с евтина храна и приключения.

Специално за мъжката част от скучаещите на плажа препоръчваме “Наръчникът на едно Brato” Заабавна книга за мъжката гледна точка и отношение към живота. Препоръчва се на хора с чувство за хумор и отговаря на някои от най-важните въпроси, не само за лятото - защо да не се връщаш при бившата, как да разпознаеш самотната жена и кои са колите, които всеки българин трябва да е карал. В книгата цензурата липсва, а почти всяко второ изречение е лаф. Често “наръчникът” се определя като “интелигентна простотия”, “мъжката Библия”, “хумор учебник”. Каквото и да е обаче, със сигурност ще оправи настроението ви и в най-облачния летен следобед.

Поглед към класиката

Вечните книги за горещите дни

„Островът на течението“ е едновременно роман и рецептурник

Ако искате да се обърнете към класиката, докато скучаете на плажа от “Островът на течението” на Ърнест Хемингуей със сигурност е добра идея. Роман, който е и нещо като рецептурник. От нея човек може да се научи да прави поне десет вида ястия и около десет пъти повече коктейли. Но преди всичко представлява практическо ръководство за това как да бъдеш мъж според разбиранията на един от най-значимите американски писатели. В романа великолепно са уловени най-въздействащите теми от творчеството на Хемингуей – война, свобода, вярност, любов и мъжество.

Ако сте любители на романтиката и красотата на малките неща отскочете “Под небето на Тоскана”. Известната поетеса, ценителка на изисканата кухня и авторка на пътеписи Франсис Мейс ни въвежда в прекрасния свят на вълнуващата тосканска провинция, където купува и реставрира една изоставена вила. Емоционално и увлекателно, тя разкрива непринудената красота на живота в Италия. В книгата са включени и рецепти за вкусни сезонни ястия, които авторката най-често приготвя с продукти от собствената си градина.

Още с излизането си “Под небето на Тоскана” става бестселър и остава в класациите на “Ню Йорк Таймс” в продължение на повече от 2 години. По книгата е направен и едноименният филм “Под небето на Тоскана”.

Добра идея е да сложите в плажната си чанта и “Пробуждане”. Роман, разкриващ бурите, които бушуват в женската душа, преведен на повече от 30 езика и любима книга на няколко поколения читатели. E`дна Понтелие е потърсила спасениe от летните жеги в идиличен курорт, заедно с други семейства от висшата класа на Ню Орлийнс. На пръв поглед тя има всичко – преуспяващ съпруг, благосъстояние и прекрасни деца. Но E`дна се чувства скована от задушаващите обществени правила и скучния си брак.

Кейт Шопен е сред най-дръзките и провокативни американски писателки от границата на 19 и 20 в., която изследва нови литературни територии и руши доминиращите стереотипи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл