С кола по стълба към небето

Уникално изкачване по 99 завоя и 999 стъпала на ток и бензин (видео)

27-3-6kol

Електрифицираният Range Rover Sport 400e стана първият автомобил, който се качва до райските порти в буквалния смисъл на думата. Хибридният офроудър се справи с легендарното изкачване в китайската планина Тянмен по 11-километров туристически и поклонически маршрут, известен като Пътя на дракона. Виещото се като змия трасе с 99 опасни завоя завършва с гигантска стълба към небето, която се състои от 999 стъпала под наклон 45 градуса. Накрая на изкачването се намира т.нар. Врата към рая – огромна естествена скална арка с височина 131 м и широчина 60 м, която местните хора смятат за преходно място между Земята и Небесата.

27-2-6kol

Най-голямото предизвикателство и за всеки човек и за първия автомобил, тръгнал натам, е именно последният участък със стръмните стъпала. Китайският пилот Хо-Пин Тун, победител в Льо Ман и участник в електрическата „Формула Е“,  използва по най-добрия начин възможностите на Plug-In хибрида Range Rover Sport 400e, за да се покатери до крайната цел. За успешното изкачване той бе подпомогнат от солидния технологичен арсенал на автомобила, в това число системата за задвижване на четирите колела Terrain Response 2, която може да се адаптира към всякакви тежки условия.

27-4-6kol

При преодоляването на стъпалата пилотът натовари до максимум общия ресурс от 404 конски сили и 640 Nm на задвижващия пакет, съставен от електромотор със 116 конски сили и четирицилиндров бензинов двигател Ingenium с 300 конски сили. Иначе на равни участъци и със заредена батерия Range Rover Sport 400e може да се движи само на ток, изминавайки разстояние от 51 км.

20rrs_18my_dragonchallenge_120218_22

Вижте видео от акцията тук:

https://www.youtube.com/watch?v=EUwzWHD3Htg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили